20081006

Δόξα Δράμας - ΑΕΚ 2-0

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 1959
Δόξα -Δράμα (15:00)
Διαιτητής: Πέτρος Τζουβάρας (Θεσσαλία)
Σκόρερς: 28' (σ) Γρηγοριάδης, 77΄(σ) Ιωάννου
Εισιτήρια: 4.825
Εισπράξεις: 81.300 δρχ.
Δόξα ΔράμαςΑΕΚ
Παπαλεξίου1Σεραφείδης
Κοτρίδης2

Πολύζος

Ιγναντίου3Παπαποστόλου
Τζαφέρης4Μαρδίτσης
Τ.Λουκανίδης5Αναστασιάδης
Πιστικός6Βερνέζης

Ναλμπάντης

7Σοφιανίδης
Γρηγοριάδης8Σταματιάδης
Θ.Λουκανίδης9Νεστορίδης
Γεωργιάδης10Κανάκης
Ιωάννου11Δεμίρης
ΠροπονητήςΠροπονητής
Τάκης ΠαπαρσενίουΧάρι Αουρέντνικ

Info

Οι Δραμινοί δεν μπορούσαν να περιμένουν. Είχαν φέρει ισοπαλία με τον Αρη και τον Ολυμπιακό στο γήπεδό τους, αλλά δεν είχαν νικήσει. Ε, λοιπόν αφού το αποφάσισαν οι "μαυραετοί" που διέθεταν από τις καλύτερες ομάδες, δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πετύχουν. Μπήκαν... φουριόζοι και έβαλαν την ΑΕΚ στα δίχτυα. Δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να αντιδράσουν. Τόριξαν στο σκληρό παιχνίδι, αλλά κι εκεί έχασαν αφού στο 85' εγκατέλειψαν το γήπεδο δύο δικοί τους παίκτες (Δεμίρης, Αναστασιάδης).

Η εμφάνιση της ΑΕΚ δεν ήταν άσχετη για τα κρούσματα απειθαρχίας που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες μέρες. Το ΔΣ της ομάδας αποφάσισε να επιβληθεί τιμωρία ενός μήνα στον Αλέκο Σοφιανίδη και στον Κώστα Νεστορίδη χρηματικό πρόστιμο επειδή διανυκτέτευσαν στη Θεσσαλονίκη και πήγαν οδικώς τη Κυριακή στη Δράμα με αποτέλεσμα να φθάσουν στο γήπεδο λίγες ώρες πριν τον αγώνα.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά. Η ομάδα πήγε σε τρία γκρούπ. Την Παρασκευή οδικώς οι Νεστορίδης, Σοφιανίδης, Αναστασιάδης επειδή δεν ήθελαν να μπουν σε αεροπλάνο. Το Σάββατο έφυγαν οι Σεραφείδης, Παπαποστόλου, Πολύζος, Βερνέζης, Δεμίρης, Μαρδίτσης, Σταματελόπουλος, Πετρίδης, Δημητρίου, ενώ τη Κυριακή αναχώρησαν οι Κανάκης, Σταματιάδης, Τσανούλας που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια από την εργασία τους. Ο Κώστας Νεστορίδης που είναι δραμινός, αλλά έφυγε μικρός από τη γεννέτηρα πόλη του για τη Καλλιθέα, έφθασε στο γήπεδο οδηγώντας ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οκτώ (!) άτομα. Ο συνοδός της Ενωσης Κλεάνθης Μαρόπουλος υποχρεώθηκε κάποια στιγμή να μπει στο γήπεδο, στη διάρκεια του αγώνα και να χωρίσει τους Σεραφείδη, Πολύζο και Αναστασιάδη που μάλωναν για ένα φάουλ! Όσο για τον Σταματιάδη η ποινή ήταν αυστηρότερη γιατί αν και φοιτητής στη Γυμναστική Ακαδημία αποκαλύφθηκε ότι είχε πάει μόλις δύο φορές στη σχολή του, ενώ αντί να πάει έγκαιρα στη Δράμα προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι τα ελληνο-γιουγκοσλαβικά σύνορα για να παραλάβει αυτοκίνητο που του έσετειλαν συγγενείς του!

ΣκίτσοΤο πρώτο γκολ του Γρηγοριάδη στο 28' για τη Δόξα
ΦωτογραφίεςΟ Παπαλεξίου μπλοκάρει τη μπάλα μπροστά από τον ΣταματιάδηΤο πρώτο γκολ της Δόξας από τον ΓρηγοριάδηΟ Σεραφείδης μπλοκάρει τη μπάλα